De bowling

Bowling en Party Centrum Medemblik: een familiebedrijf met passie

Nick Zonneveld, drijvende kracht achter de Bowling en Partycentrum Medemblik

Nick Zonneveld, drijvende kracht achter de Bowling en Partycentrum Medemblik

Medemblik – Nick Zonneveld is vergroeid met zijn bowlingbaan. Al 25 jaar runt hij Bowling en Party Centrum Medemblik. Hij is kok , monteur van de machines en regelt de inkoop. Dit ‘manusje van alles’ werkt 80 uur in de week. ‘Maar ik geniet nog steeds’, zegt hij resoluut. Medemblik Actueel zet zijn bedrijf in beeld.

Al voordat hij de zaak in 1988 pachtte en in 1994 kocht, werkte hij al 10 jaar bij zijn vader. ‘We woonden in Waarland waar mijn ouders een bowlingbaan runden. Ik bowlde al bij de vereniging vanaf mijn 18e en hielp in mijn vrije tijd mee. Ik was voornemens het op termijn over te nemen samen met mijn broer Ruud. Toen sloeg het noodlot toe en verongelukte mijn broer. Dat veranderde alles.’

Bowling en Partycentrum Medemblik

Deze tragische gebeurtenis leidde ertoe dat zijn ouders de bowlingbaan verkochten en naar Medemblik verhuisden. Nick woonde destijds al met zijn toenmalige vrouw samen. Vader Zonneveld kocht het pand aan de Zeldenrust in Medemblik en verbouwde het tot bowling- en partycentrum. Nick bleef trouw aan zijn passie voor bowlen en steunde zijn ouders. Na de overname in 1994 werd het pand verbouwd en gemoderniseerd. Er kwamen appartementen boven en een grote parkeerplaats ernaast. Inmiddels woont Nick al heel wat jaren boven de zaak.

Funcooking, verantwoord en lekker

Het partycentrum biedt diverse arrangementen. Voor bowlen met koffie en gebak, kinderpartijtjes en all-in avonden. Bowlen wordt dan gecombineerd met een maaltijd. Het aanbod varieert van een koud of warm buffet, plateservice tot verschillende funcooking mogelijkheden.

Funcooking bestaat uit de klassieke opties voor het zelf eten maken, zoals fondue, gourmet en steengrill. Nieuw zijn barbecue-oven en de spiderpan. Dit zijn de meer gezonde bakvormen waarbij o.a. op stoom en zonder boter wordt gebakken. Verantwoord en lekker samen eten!

Charlstonzaal

Het gebouw is ook in bezit van een mooie, ruime partyruimte: de Charlstonzaal. Hier kunnen trouwerijen en andere feesten worden gegeven. Ook bij verdrietige gelegenheden zoals een begrafenis kan de zaal worden benut voor een dienstplechtigheid of lunch.

Werken en bowlen

Het centrum draait nog altijd goed, maar ook Nick voelt de economische tegenwind. ‘We werken nu met minder vaste personeelsleden. Ik doe meer zelf, samen met mijn huidige partner Lilian Ravesteijn. Twee medewerkers en een aantal oproepkrachten maken het team compleet. Ik draai veel extra uren, maar kan er geen hekel aan krijgen. Ik geniet van dit werk. En van het bowlen zelf.’

Elke week bowlt Nick bij de vereniging. Regelmatig doen ze mee aan competities. Iedereen kan deelnemen, als je maar lid bent van de vereniging. (www.bvmedemblik.nl)

Openingstijden

Wij zijn zes dagen per week geopend:

  • Maandag gesloten
  • Donderdag vanaf 16:00 uur
  • De overige dagen vanaf 13:00 uur

Prijslijst

Baanhuur:

De gehele week van dinsdag t/m zondag € 27,50 per uur per baan.